Forums Niryo One Troubleshooting I want to calibration.

Tagged: 

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • sun
    Participant
    Post count: 5

    – Niryo One Studio (v 2.1.1)
    – Niryo One Raspberry Pi 3 image (v 2.1.0)
    – Niryo Stepper firmware (v 2.0.0)
    I upgraded them.
    I want to calibration.
    I had an auto calibrate in Niryo one studio.
    ————-ROBOT LOGS (ROS)——————————————————————-
    [2019-06-27 11:26:59] START Calibrating stepper motors, step number 1
    [2019-06-27 11:26:59] CanComm : Stop hardware control loop
    [2019-06-27 11:26:59] START Calibrating stepper motors, step number 2
    [2019-06-27 11:26:59] CanComm : Stop hardware control loop
    [2019-06-27 11:26:59] Waiting for motor calibration
    [2019-06-27 11:27:37] Motor 1 had calibration timeout
    [2019-06-27 11:27:37] CAN : Start hardware control loop
    ————————————————————————————————–
    or
    ————-ROBOT LOGS (ROS)———————————————————————
    [2019-06-25 11:07:44] Motor 2 – Calibration OK
    [2019-06-25 11:07:44] Motor 2 – Absolute steps at offset position : 796
    [2019-06-25 11:07:53] Motor 1 had calibration timeout
    [2019-06-25 11:07:53] CAN : Start hardware control loop
    [2019-06-25 11:07:56] Unable to open file : /home/niryo/niryo_one_saved_values/stepper_motor_calibration_offsets.txt
    —————————————————————————————————

    However, there is no ‘stepper_motor_calibration_offsets.txt’ file in / home / niryo / niryo_one_saved_values.

    • This topic was modified 3 months, 3 weeks ago by  sun.
    Edouard Renard
    Keymaster
    Post count: 239

    You have a mechanical calibration problem with Motor 1.

    Could you follow the tutorial to debug your robot? This is probably due to a belt which is not tensed enough. If you can’t solve your problem after debugging with the guides, please contact our technical support.

    (The last log is normal: the file doesn’t exist by default, it’s created after the first successful auto calibration. if the calibration fails, the file won’t be created, and thus you have this error)

    sun
    Participant
    Post count: 5

    Thank you. I have solved the above problem. But I have a new problem: motor 4 (studio – minimum: 2.723, maximum: 2.835).
    ————————————————– —————————
    [SUCCESS] [2019-06-28 11:06:43] Start Motors Calibration – Starting calibration …
    [ERROR] [2019-06-28 11:06:54] Move Robot Joints – joint 4 not in range (-2.61799, 2.61799)
    ————————————————– —————————
    I have confirmed that the magnet is in the middle.
    Do I have to do something more?

    Edouard Renard
    Keymaster
    Post count: 239

    What is your robot hardware version (v1 -> motor 4 is a Niryo Stepper, v2 -> motor 4 is a Dynamixel XL-430) ? Also did you have this problem before upgrading the software?

    It would be great if you could contact our technical support, don’t forget to mention all the details you can, with complete logs (ROS logs), your order number, the answers to the questions above, and anything you consider useful. We’ll try to solve your issue as soon as possible.

    sun
    Participant
    Post count: 5

    The problem has been resolved. One of the wires from the motor was peeled off. Soldered and reconnected. It’s perfect.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.